Monolitische drukopnemer HBM meet tot drieduizend bar

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Meet- en weegspecialist Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM) heeft een nieuwe serie compacte drukopnemers op de markt gebracht. De leden van deze P3IC-familie zijn gemaakt uit één stuk staal zonder lasnaden, waardoor ze geschikt zijn voor zware industriële toepassingen. De nieuwe drukopnemers kunnen statische en dynamische drukken meten van tien tot drieduizend bar. Ze zijn leverbaar in nauwkeurigheidsklassen van 0,1 tot 0,2.

De normale P3IC-versie is uitgerust met een vaste kabel, de P3ICP-variant met standaard M12-koppelingen. De geïntegreerde PT100-temperatuursensor maakt het mogelijk om de beïnvloeding van de meetgegevens door de externe temperatuur te compenseren. Als optie zijn de nieuwe drukopnemers ook te gebruiken in een zesdraads circuit, dat voor gegarandeerde kwaliteit van de signaaltransmissie zorgt bij grote kabellengtes.

De P3IC-serie ondersteunt Transducer Electronic Data Sheet (TEDS). Daarbij liggen alle belangrijke data opgeslagen op een geïntegreerde datachip. Zo zijn de benodigde tijd en kosten voor het configureren van een meetopstelling flink te beperken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen