Monika Hoekstra gaat uitvoering Nxtgen Hightech leiden

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Met ingang van oktober gaat Monika Hoekstra het programmabureau van Nxtgen Hightech leiden. Hoekstra heeft ruime ervaring en achtergrond in de hightech, met name in nationale innovatieprogramma’s.

Nxtgen Hightech is een investeringsprogramma van het Nationaal Groeifonds dat in het eerste kwartaal van 2023 van start gaat. Afgelopen juli werd aan het programma 450 miljoen euro toegekend. Het doel is structurele en duurzame economische groei in Nederland te stimuleren.

Initiatiefnemers zijn Holland High Tech, TNO, High Tech NL, FME, de universiteiten van Twente, Delft, Eindhoven, Wageningen en Groningen, de regionale investeringsmaatschappijen IQ, Oost NL en de BOM en het Nederlandse bedrijfsleven. Het programma richt zich met name op duurzame energie (groene energie en batterijen), lasersatellietcommunicatie, gezondheid (diagnostische chips), optische chips, lichte materialen (machines voor composieten) en robotica in land- en tuinbouw.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.