‘Mogelijkheden predictive maintenance onvoldoende benut’

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Machine- en installatieafhankelijke organisaties kunnen niet om de cloud heen om voorspellend onderhoud te plegen. De cloud maakt het mogelijk om assets op afstand te monitoren en dit is essentieel voor een succesvolle aanpak van predictive maintenance. Dat stelt it-dienstverlener QNH in zijn nieuwe whitepaper ‘Predictive maintenance: efficiënt onderhoud en kostenbesparing’. Door het gebruik van predictive maintenance zijn organisaties in staat om aan de hand van analytische gegevens toekomstige uitval van installaties op afstand te voorspellen. Hierdoor kunnen zij slimmer en preciezer gepland onderhoud plegen.

Bedrijven die in grote mate afhankelijk zijn van machines en technische installaties kampen momenteel met een aantal uitdagingen. Ze moeten de onderhoudskosten terugdringen en inspelen op het groeiende tekort aan technisch geschoold personeel. Predictive maintenance tackelt de uitdagingen. Het implementeren van predictive maintenance biedt bedrijven de mogelijkheid om op afstand de conditie van machines te monitoren en precies te zien wanneer downtime dreigt. Hierdoor worden (onderhouds)kosten bespaard, wordt bedrijfscontinuïteit gewaarborgd en zijn organisaties in mindere mate afhankelijk van onderhoudspersoneel, aldus QNH.

Vaak zijn installaties niet met de cloud verbonden waardoor data niet altijd beschikbaar zijn. Onderhoudsmonteurs lezen informatie vaak op locatie uit en dit kost onnodig veel reistijd en geld, met name als installaties verspreid zijn over verschillende locaties. Via cloudtechnologie kunnen monteurs data op afstand uitlezen. Pas als onderhoud vereist is, hoeven zij op locatie te zijn.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.