Mogelijk fraude bij failliet Innoconcepts

Leestijd: 1 minuut

De Vereniging van Effectenbezitters eist inzage in de accountantsdossiers die Deloitte de afgelopen jaren heeft opgesteld bij Innoconcepts. Dat schrijft Eindhovens Dagblad. De vereniging vermoedt dat de accountant niet voldoende toezicht heeft gehouden bij het bedrijf dat eind vorig jaar tamelijk onverwacht failliet ging.

De VEB heeft al langer stevige kritiek op de gang van zaken bij Innoconcepts. Lange tijd waren de aandelen van het Eindhovense bedrijf zeer gewild. De koers steeg van 1,57 euro in 1998 naar 8,56 euro in 2007, waarmee Innoconcepts een beurswaarde van 385 miljoen euro vertegenwoordigde. Daarna ging het snel bergafwaarts. In drie jaar moest het een totaalverlies van 150 miljoen euro slikken. In december 2010 zag Innoconcepts zich genoodzaakt faillissement aan te vragen.

Bij zijn onderzoek stuitte curator Louis Deterink op valse facturen en een groot aantal verdachte transacties. De papieren wijzen erop dat er voor 20 miljoen euro is gefraudeerd. De VEB heeft de directie van Innoconcepts aangeklaagd voor oplichting en valsheid in geschrifte. Ook twijfelt het over de controle van Deloitte in de afgelopen paar jaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.