Moeller komt met compacte veiligheidstuurrelais

René Raaijmakers
Leestijd: 3 minuten

Moeller Electric komt over enkele maanden met de Easysafety, een unit die veiligheidsstuurrelais combineert met een besturing. Daarmee biedt het een oplossing waarmee machinebouwers beveiligingstaken zoals schakelen en stilzetten in noodtoestand, deurbewaking en tweehandbediening kunnen combineren met de aansturing van machinedelen.

De Easysafety is een toevoeging aan de Easy-familie waarmee Moeller al een groot deel van de applicaties in de besturingswereld afdekt. De producten bestaan uit de Easyrelais (stuurrelais), EasyHMI (visualiseren en bedienen) en de Easycontrol-PLC‘s.

De Easysafety is een veiligheidsstuurrelais voor machinetoepassingen tot en met het hoogste niveau (applicaties tot en met categorie 4 volgens EN954-1, PL e volgens EN ISO 13849-1, SILCL3 volgens EN IEC 62061 en SIL 3 volgens EN IEC 61508). Daarmee voldoet het apparaat aan de nieuwe normen performance level (PL) of safety integrated level (SIL) die de machineveiligheidsnorm EN954-1 vervangen. Toepassen van PL of SIL hangt af van situatie, toepassingsgebied en klanteisen. Het Performance Level dat sinds februari 2007 zijn intrede heeft gedaan, leidt veelal tot een aanpassing in veiligheidtoepassingen op nieuwe of bestaande machines. Meestal zijn meer veiligheidsrelais nodig.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.