Moeizame goedkeuring voor kapitaalinjectie Picanol

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Op een buitengewone algemene vergadering hebben de aandeelhouders van Picanol de voorgestelde noodkapitaalverhoging van 15 miljoen euro goedgekeurd. De minderheidsaandeelhouders, samen goed voor 26,26 procent van de Ieperse machinebouwer, staan niet achter het voorstel, maar het bestuur zette ze buitenspel. Ze dreigen nu naar de rechter te stappen.

Picanol heeft zwaar te lijden van de economische crisis. Het schreef rode cijfers in 2008 en voerde afgelopen jaar twee reorganisaties door. Ook de nabije toekomst ziet er niet rooskleurig uit. Tijd voor maatregelen, vond de directie. De weefmachinebouwer wil nieuwe aandelen uitbrengen die 15 miljoen verse euro‘s in het laatje brengen. Patrick Steverlynck en Luc Tack, die samen 60 procent van de aandelen in handen hebben, staan in voor die opbrengst.

De minderheidsaandeelhouders, onder wie Paul Vandekerckhove die vorige week uit onvrede uit het bestuur stapte, vrezen dat de transactie ver onder de huidige beurskoers zal gebeuren. Dat zou betekenen dat het aantal aandelen bijna verdrievoudigt. Kleine aandeelhouders die niet volgen, zullen hun belang dus flink zien verwateren. Bovendien zeggen ze dat ze te weinig informatie hebben gekregen om een goede afweging te kunnen maken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.