Moeder Fokker overgenomen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Donderdag heeft het Britse industrieconcern GKN ingestemd met het vijandige overnamebod van de eveneens Britse investeerder Melrose. Na maanden van verzet gaat een kleine meerderheid van de aandeelhouders (52,4 procent) alsnog akkoord met het bod van 8,3 miljard pond (ongeveer 9,5 miljard euro). Daarmee krijgt ook Fokker Technologies een nieuwe eigenaar.

Tenminste, als de acquisitie doorgaat. Zo vindt het GKN-bestuur het overnamebod nog altijd te laag. En belangrijker, de Britse defensieminister Gavin Williamson overweegt er een stokje voor te steken omdat de nationale veiligheid mogelijk in het geding is, aldus Bloomberg. Ook economieminister Greg Clark bekijkt de mogelijkheden om de overname tegen te houden.

Of de claims van de overheid hout snijden valt te bezien. Melrose is immers ook een Brits bedrijf. De durfinvesteerder heeft bovendien toegezegd dat Groot-Brittannië de thuishaven blijft van GKN en dat het Britse personeel niet voor zijn baan hoeft te vrezen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.