Modulair ventieleiland Festo voor 32 aansluitingen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Met zijn serie MPA-ventieleilanden zegt Festo een maximale functie-integratie en seriële communicatie voor elektrische en pneumatische componenten te bieden. De speciale MPA-L-uitvoering kenmerkt zich door een modulaire opbouw waardoor tot 32 ventielen enkelvoudig zijn uit te wisselen. Hiermee zijn deze ventielterminals geschikt voor de speciaalmachinebouw die eisen stelt aan flexibiliteit, pneumatische prestaties, een hoge kwaliteit en kostenbewust ontwerpen.

Met het MPA-L-ventieleiland van Festo zijn individuele ventielfuncties toe te wijzen aan een specifieke machinefunctie en zijn de ventielen parallel en intern te linken. Daarnaast biedt de MPA-L verschillende extra functionaliteiten. Zo is per ventiel de drukzone aan te passen en is het mogelijk om ventielen uit te wisselen terwijl de ventielterminal onder druk staat.

Verder is MPA-L flexibel door bijvoorbeeld de herplaatsbare push-infittings, de keuze voor veldbusmultipin of I/O-Link en de mogelijkheid om de persluchttoevoer aan de voor- of zijkant aan te sluiten. De gebruiker profiteert bovendien van het feit dat Festo heeft gewerkt met lichte kunststoffen die in hoge mate corrosiebestendig zijn. De ventielterminal omvat alle relevante technologieën voor elektrische aansluitingen van eenvoudig en kostengunstige multipinaansluitingen tot aan industrieel Ethernet.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen