Modbus-modules Prosoft voor Logix-XT-besturingen Rockwell

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Prosoft Technology heeft twee communicatiemodules ontwikkeld voor het nieuwe Logix-XT-besturingsplatform van Rockwell Automation. De modules sluiten aan op Modbus-netwerken (Master/Slave en TCP/IP). Ze ondersteunen de standaarden EN 60079-0 en EN 60079-15 voor corrosieve en extreme omstandigheden, werken van -25 tot 70 graden Celsius, zijn overeenkomstig gecoat en specifiek ontwikkeld voor zware condities, bijvoorbeeld in petrochemische installaties, offshoreplatforms, schepen en treinen. De communicatiemodules zijn wereldwijd beschikbaar via de Rockwell-kanalen.

Het Logix-XT-platform vermindert de kosten van installatie en onderhoud doordat het minder additionele koel- en verwarmingsapparatuur vereist in de besturingskast – ook onder extreme omstandigheden. Het platform voldoet aan de standaard eisen Ansi/Isa S71.04-1985 klasse G1, G2 en G3, Atex zone 2, CE, C-Tick, CULus klasse 1 div 2 en Sil 2 voor uitgebreide bescherming tegen corrosieven, schimmel, vocht en zouten. De actieve besturingscomponenten zijn in de besturingskast van elkaar gescheiden door middel van geventileerde faceplate-segmenten. Deze zorgen voor een betere luchtstroming, bieden thermische demping en verminderen de noodzaak van airconditioning.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen