Mkb goed vertegenwoordigd in HTSM-projecten

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Onder de projectvoorstellen die STW eind vorig jaar heeft gehonoreerd is het midden- en kleinbedrijf relatief goed vertegenwoordigd. Het mkb neemt ruim een kwart van de financiering in cash voor zijn rekening, en daarbij komen nog in kindbijdragen. ’Deze cijfers bewijzen dat mkb-bedrijven de beschikbare middelen binnen de topsector HTSM goed weten te vinden en hiervan ook weten te profiteren‘, zegt Amandus Lundqvist, voorzitter van het HTSM-topteam.

Voor de eerste HTSM-call werden 73 aanvragen ingediend en 32 gehonoreerd. Van het totale budget à 18,9 miljoen euro komt 7,5 miljoen euro van bedrijven, waarvan 4 miljoen in cash. Het mkb legt ruim een miljoen op tafel. ’Ik vind het bemoedigend om te zien dat het mkb binnen HTSM ruim is aangehaakt bij het wetenschappelijk onderzoek‘, zegt STW-directeur Eppo Bruins. ’Excellente wetenschap gaat binnen HTSM klaarblijkelijk goed samen met vraagsturing en toepassingsgerichtheid.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.