MKB Fonds financiert hoogtechnologische machinefabriek Bouman

Alexander Pil
7 januari 2014

Bouman Industrial Supplier Group, een producent van complexe machinesystemen en productieonderdelen voor grote concerns in de maakindustrie, heeft in MKB Fonds een financier gevonden om zijn groeiambities waar te kunnen maken. De twee partijen werden door Marktlink Fusies & Overnames aan elkaar gekoppeld.

Bouman levert diensten aan multinationals die actief zijn in onder meer de vliegtuig-, halfgeleider-, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie. Onder leiding van Wilco van Wijck, die zichzelf in 2009 inkocht bij Bouman, werd het bedrijf uitgebouwd en werden de groeiambities ruimschoot behaald. De groep gaat nu in zee met de kapitaalkrachtige investeerder MKB Fonds om de nieuwe ambities te verwezenlijken.

Marktlink begeleidde Van Wijck bij het zoeken naar een investeerder. Een investeringsmemorandum leverde vijfentwintig kandidaat-investeerders op. ‘Het gaat er om dat de klant een klik heeft met de investeerder, hij beslist’, aldus Koos Jager van Marktlink. De keuze van Van Wijck viel uiteindelijk op het Amsterdamse MKB Fonds: ‘MKB Fonds past goed bij Bouman. Vooral de openheid, professionaliteit en eerlijkheid spreken me erg aan’, aldus de directeur.

MKB Fonds houdt zich bezig met het investeren in en het financieren van Nederlandse mkb’ers. Thomas Wals, medebestuurder van MKB Fonds: ‘We zijn positief over de ingezette strategie en de stappen die genomen zijn. In de afgelopen jaren heeft Bouman zich ontwikkeld van een klassieke productieonderneming tot een hoogwaardige strategische partner voor zijn klanten. Het onderscheidend vermogen van de onderneming ligt versleuteld in het bieden van hoogtechnologische totaaloplossingen aan zijn klanten. Wij bouwen graag samen met Wilco aan verdere groei en professionalisering van de organisatie.’