Mitutoyo lanceert volgende generatie Crysta-Apex-meetmachines

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Mitutoyo heeft de nieuwe generatie van zijn Crysta-Apex-coördinaatmeetmachines voorgesteld. De verbeterde, compacte modellen S500, 700 en 900 – de getallen geven het meetbereik in de x-as in mm aan – scannen met een hogere snelheid dan voorheen en werken met een hoge nauwkeurigheid, wat te danken is aan de integratie van de recentelijk ontwikkelde UC400-controller. Later zal Mitutoyo het Crysta-Apex-programma uitbreiden.

Mitutoyo ontwikkelde de nieuwe generatie speciaal om tegemoet te komen aan de eisen van de Europese markt, waar veelzijdigheid en een brede inzetbaarheid worden gevraagd. De machines zijn eenvoudig in te passen in systemen met CNC-ondersteunde kwaliteitscontrole, aldus de fabrikant. Tot de technisch opvallende kenmerken behoren de lineaire precisieschalen op alle assen, die volledig ongevoelig zijn voor de inwerking van stof. Ook zijn de machines voorzien van zelfinstellende luchtlagers op alle assen en een volledig gedigitaliseerde servobesturing die garant staat voor trillingsarme bewegingen.

Aan de nauwkeurigheid van de nieuwe modellen in de Crysta-Apex-serie levert ook de geïntegreerde thermische foutcompensatie over het temperatuurbereik van 16 tot 26 graden Celsius een belangrijke bijdrage. De productiviteit van de machines wordt onder meer bevorderd door de hoge aandrijfsnelheid (tot 520 mm/s).

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen