Mitsubishi SmartRTU controleert externe infrastructuur

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De SmartRTU van Mitsubishi Electric biedt de mogelijkheid om geautomatiseerde productieprocessen op afstand te beheren. Daardoor is het mogelijk om een externe infrastructuur volledig te integreren en de totale kosten terug te dringen. Deze SmartRTU is nu opgenomen in het portfolio van Koning & Hartman.

De SmartRTU maakt van de reguliere PLC’s een krachtige remote terminal unit (RTU) waarmee over grote afstanden gegevens aan het centrale productiesysteem kunnen worden afgeleverd. Hij werkt op de FX-, L- en Q-serie van Mitsubishi Electric, is schaalbaar en voor iedere toepassing configureerbaar, aldus Koning & Hartman.

De RTU ondersteunt GPRS, Edge, Ethernet-, seriële, satelliet- en radiocommunicatienetwerken. Vanwege de store and forward-functie op de terminal wordt de data te allen tijde doorgestuurd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen