Mitsubishi geeft robotarm hogere capaciteit

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De vrije robotarmen uit de F-serie van Mitsubishi Electric zijn aangevuld met 7 kg extra long arm-robots. De nieuwe robots zijn geschikt voor 13 en 20 kg en beschikken over korte bewegingstijden en eenvoudige integratie op het IQ-besturingsplatform, zegt leverancier Koning & Hartman. Hierdoor ontstaat in een systeem een directe koppeling tussen een PLC-, motion- en CNC-besturing. Deze koppeling zorgt voor een kortere doorlooptijd van de productie.

Door integratie van de F-serie robots (maximaal drie stuks) in het IQ-platform is het mogelijk om twee robots synchroon samen te laten werken aan een onderdeel of in hetzelfde werkgebied zonder dat ze botsen. Bovendien is het mogelijk om de informatie van de robot direct te koppelen aan de overkoepelende ERP-software ten behoeve van productie- en kwaliteitsgegevens.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen