Misra brengt richtlijnen voor Targetlink uit

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Motor Industry Software Reliability Association (Misra) heeft zijn officiële modelleringsrichtlijnen voor DSpace‘s Targetlink gepubliceerd onder de titel ’Misra ACG-TL: Guidelines for the application of Targetlink in the context of automatic code generation‘. Targetlink is de eerste codegenerator die dergelijke richtlijnen heeft, wat zijn toonaangevende rol aangeeft als productiecodegenerator voor de automotive-industrie. De richtlijnen focussen op veiligheidsaspecten. Ze geven ontwikkelaars een officiële standaard die ze ondersteunt bij het implementeren van voertuigfunctionaliteit.

De Targetlink-codegenerator spuugt zeer efficiënte C-code uit direct van Simulink- en Stateflow-modellen. Targetlink is in gebruik in een groot aantal projecten over de gehele wereld. De tool wordt toegepast bij het ontwerp van onder meer de aandrijving, het chassis, de chauffeurondersteuning, het comfort en actieve en passieve veiligheidssystemen. Targetlink ondersteunt standaarden zoals Autosar, Osek en Asap2.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen