Minister houdt zich op de vlakte over ingrepen ho-bekostiging

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Minister Van Engelshoven van OCW heeft het belang van de geesteswetenschappen onderstreept, maar ontkracht niet het gerucht dat er in het hogeronderwijsbudget tientallen miljoenen euro’s worden overgeheveld van alfa- naar bètawetenschappen. Zij wacht het advies af van de commissie Van Rijn, die naar verwachting eind april haar bevindingen presenteert.

Het kabinet heeft in het regeerakkoord opgenomen dat de bekostiging van het hoger onderwijs wordt herzien met speciale aandacht voor de technische wetenschappen. De commissie Van Rijn heeft de opdracht om daarover te adviseren. De herziening dient budgetneutraal te zijn.

Volgens hogeronderwijswebsite Scienceguide zou de commissie Van Rijn willen voorstellen tot 150 miljoen euro over te hevelen naar de technische universiteiten. Die middelen zouden grotendeels worden weggehaald bij de geesteswetenschappen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.