Mini-printklemmen in IC-formaat voor SMT-modules

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Phoenix Contact heeft een nieuwe mini-printklemmenfamilie ontwikkeld, waarmee met een bouwhoogte van slechts 5,0 millimeter en een raster van 2,5 millimeter aders tot 0,75 vierkante millimeter kunnen worden aangesloten. Deze printklemfamilie is met zijn LCP-behuizing speciaal afgestemd op de verwerking in SMT-processen. De geringe bouwhoogte biedt ontwikkelaars meer ruimte op de printplaat. Het kostbare en gedeeltelijk handmatig uitgevoerde soldeerproces achteraf komt hierdoor te vervallen.

Voor pure SMT-apparaten zijn de printklemmen als SMD-componenten verkrijgbaar. Er zijn ook varianten met standaard soldeerstiften voor het THR-soldeerproces. Alle varianten worden geleverd in rolverpakking. Dankzij de veerdrukaansluittechniek van deze nieuwe printklemmenfamilie kunnen massieve en soepele aders snel op apparaten worden aangesloten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen