Minder winst bij gelijke omzet voor Punch

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

2012 zal voor Punch International niet de boeken ingaan als een topjaar. Afgelopen jaar realiseerde het bedrijf een omzet van 131 miljoen euro, een summiere groei van 0,4 procent ten opzichte van 2011. Het nettoresultaat is uitgekomen op 9,3 miljoen euro winst. Een jaar eerder was dat nog 11,9 miljoen.

De omzet van Punch komt vrijwel geheel op conto van Xeikon (ruim 99 procent). In de Xeikon-divisie Prepress Solutions, die opereert in de klassieke offsetmarkt en concurrentie ondervindt van Chinese aanbieders, daalde de omzet met 7 procent. Ondanks moeilijke marktomstandigheden boekte de divisie Digital Printing Solutions in 2012 juist 3 procent meer omzet dan in 2011.

Punch ’wenst geen concrete verwachtingen en doelstellingen kenbaar te maken voor 2013‘. De toekomst van het bedrijf is ook onzeker. Begin dit jaar liet Xeikon namelijk weten in gesprek te zijn met een mogelijke overnamekandidaat. Mocht de deal worden gesloten, blijft er van Punch vrijwel niets meer over.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.