Minder banen en minder scholing in metaal-mkb

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Het aantal banen in de metaalbewerking is veel sterker afgenomen dan verwacht. Het personeelsbestand is vorig jaar gekrompen met ruim twaalfduizend tot 144.377. Dat is een daling van ruim 7,5 procent, waar eerder was uitgegaan van 6 procent. Dit blijkt uit het rapport ‚ÄôArbeidsmarktinformatie, cijfers en trends‚Äė, opgesteld in opdracht van het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Metaalbewerking (Oom). In de laatste twee maanden van 2009 hebben bedrijven ruim drieduizend banen geschrapt. Cijfers van het Oom tonen dat de daling aanhoudt. De afgelopen maand telde de sector nog steeds 7,5 procent minder werknemers dan in april 2009. Dit heeft ook gevolgen voor opleiding en scholing. Zo is het aantal leer-werkplekken met bijna een kwart afgenomen.

Opvallend is dat veel jongeren de metaalbewerking al of niet gedwongen hebben verlaten. Inmiddels is in de sector 12,8 procent van de arbeidskrachten jonger dan 25 jaar, tegen 14 procent vorig jaar. Daarnaast hebben bedrijven flink het mes gezet in de traditionele metaalberoepen: 12 procent minder functies in de verspaning en bijna 10 procent minder constructiebankwerkers. Van de medewerkers die zijn vertrokken, had een op de drie een dienstverband van korter dan twee jaar. Bedrijven hebben vooral hun flexibele schil gepeld door onder meer te snijden in tijdelijke arbeidskrachten en ingehuurd personeel.

Werkgevers- en werknemersorganisaties in de metaalbewerking hebben verschillende maatregelen genomen om de gevolgen voor opleiding en scholing te beperken. Via het Oom bieden ze extra geld aan bedrijven om leer-werkplaatsen in te richten. Verder zetten ze scholingspools op, samenwerkingsverbanden van metaalbedrijven rond een praktijkcentrum dat ook leerlingen ‚Äôboven de markt‚Äė opleidt. Hier kunnen bedrijven leerlingen stallen voor wie ze op dit moment geen werk hebben. Daarnaast doet het Oom mee in het sectorconvenant met gemeentes, werkgevers- en vakorganisaties en het UWV om werkloze jongeren in metaalbedrijven te plaatsen en stimuleert het oudere werknemers zich te blijven scholen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.