Miljoenensubsidie voor Duits-Nederlandse telehealth-technologie

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Nederland en Duitsland starten een gezamenlijk programma rond telegezondheidszorg. In negen deelprojecten met in totaal 29 mkbā€˜ers, veertien kennisinstituten en zorginstellingen en brancheorganisaties worden technologie en toepassing klaargestoomd voor de markt. Het programma loopt tot mei 2015. In totaal bedraagt het budget 10,2 miljoen euro. Het Interreg-programma, dat grensoverschreidende samenwerking stimuleert, draagt hiervan zeven miljoen euro bij, de rest is publiek en privaat geld van lokale partijen.

Een van de deelprojecten beoogt technologie voor het monitoren van suikerwaarden in diabetespatiƫnten. Penvoerder is de start-up Noviotech uit Nijmegen, die een een niet-invasieve sensor ontwikkelt voor het meten van suiker in traanvocht. Onder leiding van UT-spin-off Mobihealth gaat ook een project van start voor het monitoren van bloeddruk.

Het deelproject Robot Assist mikt op de ontwikkeling van een gebruikersvriendelijke robot op een rolstoel die oudere en gehandicapte mensen in alledaagse situaties ondersteunt. Dit project staat onder leiding van Mecon uit Doetinchem. Ook het Move Yourself-project, onder leiding van Indes uit Enschede, gaat werken aan technische hulpmiddelen voor alledaagse situaties.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.