Miljoeneninvestering voor Haagse beveiligings- en zorgrobots

Leestijd: 1 minuut

Het Haagse Robot Robots Company (RRC) heeft vijf miljoen euro opgehaald bij Innovationquarter, de Rabobank en diverse andere investeerders. RRC is het holdingbedrijf achter Robot Security Systems en Robot Care Systems, die respectievelijk robots ontwikkelen voor beveiliging en ouderen. Een derde bedrijf binnen de holding, Robot Engineered Systems, zet de ontwikkelde technologie in voor maatwerkrobots. In totaal werken er veertig ontwikkelaars voor RRC.

Robot Security Systems werd in 2012 opgericht om een autonome patrouilleerrobot voor gebouwen en terreinen te ontwikkelen. Dat resulteerde in de Sam (Secure, Autonomous, Mobile), een apparaat uitgerust met camera’s en andere sensoren dat zelfstandig zijn rondes rijdt. Daarbij staat het continu in verbinding met de meldkamer.

Robot Care Systems werd in 2014 opgericht door TU Delft-alumnus Maja Rudinac. Zij ontwikkelde een ‘slimme rollator’, die ouderen helpt om langer zelfstandig te blijven. Deze Lea (Lean Elderly Assistent) kan zelfstandig rijden en helpt mensen met zaken als opstaan, lopen, oppakken van dingen en herinneren aan inname van medicijnen, en beschikt over contactmogelijkheden met familieleden. In november won de Lea de Herman Wijffels Innovatieprijs.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.