Miljoenen voor Kennispark Twente, Novio Tech en De Run

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het ministerie van Vrom – dat van Balkenende IV – stelt in totaal 46 miljoen euro beschikbaar voor de (her)ontwikkeling van Kennispark Twente, De Run in Veldhoven, de Novio Tech Campus in Nijmegen en nog vijf andere bedrijventerreinen die het van nationaal belang acht. Het geld komt uit het Fonds Economische Structuurversterking (Fes) van 2010 en wordt ingezet voor verschillende doeleinden, zoals infrastructuur of het geschikt maken voor kleine bedrijven. In totaal is er 404 miljoen euro uitgetrokken tussen 2009 en 2013 voor dergelijke opknapbeurten. Voorwaarden voor een subsidie is dat ook de lokale overheden in de buidel tasten.

De Novio Tech Campus in Nijmegen, het bedrijventerrein rond NXP aldaar, ontvangt 8,6 miljoen euro voor onder meer de bouw van een hightech bedrijfshal en een treinstation. Het Kennispark Twente krijgt van het Rijk 5,89 miljoen euro. Dit project van de UT, de gemeente Enschede en de provincie Overijssel beoogt een terrein voor kennisintensieve bedrijven. Voor De Run, waar onder meer ASML, Assembléon, Navteq en Simac zijn gevestigd, is 1,10 miljoen euro uitgetrokken.

De grootste winnaar van de aanvraag is de Rotterdam Port Valley met een subsidie van 10,4 miljoen. Ook het Chemelot-terrein voor de chemische industrie in Zuid-Limburg ontvangt een flinke bonus: 7,2 miljoen. De andere gehonoreerde projecten zijn de Drechtsteden, een samenwerking van een aantal gemeenten aan het zuiden van de Randstad (5,9 miljoen), Vlissingen Stadshavens (5,0 miljoen), en Aviolanda Woensdrecht, dat zich richt op de luchtvaartindustrie (2,1 miljoen).

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.