Milieuvriendelijke verpakking dwingt Klebo verder te innoveren

Alexander Pil
Leestijd: 6 minuten

Steeds vaker eisen consumenten milieuvriendelijke oplossingen, zeker als het gaat om verpakkingen. Het Overijsselse Klebo Technics ontwikkelde een assemblagemachine voor een nieuwe, milieuvriendelijke bak voor vlees en vis. De uitdagingen: nauwkeurige positionering en hoge doorvoer.

Onlangs kondigde de Europese Commissie aan dat het de verkoop van wegwerpplastic aan banden wil leggen. Ze wil een stokje steken voor bijvoorbeeld wattenstaafjes, rietjes, plastic bordjes en roerstaafjes: allemaal plastic producten die na eenmalig gebruik in de prullenbak belanden en uiteindelijk de plasticsoep vergroten. Voor deze toepassingen zijn alternatieve materialen beschikbaar zoals karton of hout. Begin dit jaar stelde de commissie zich ook al het doel dat alle plastic verpakkingen in de EU in 2030 recyclebaar of herbruikbaar moeten zijn.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.