Microslede Haydon Kerk zet stapjes van 15 mu

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Haydon Kerk Motion Solutions heeft een microslede op de markt gebracht met een resolutie van 15 micrometer per stap. De actuator is 22 mm breed, 25,2 mm hoog en haalt slagen tot 64 mm. Volgens distributeur Rotero is de component ideaal voor toepassingen die vragen om precieze motion-control en een kleine footprint zoals in de optica of microfluidica. De microslede kan belastingen aan van maximaal 13 N.

Het systeempje bestaat uit een geanodiseerde aluminium basisplaat die star is bevestigd aan de aluminium motorplaat. Het hart van de slede is de LS15-stappenmotor van Haydon die al in veel lineaire motion-controltoepassingen dienst doet. De LS15 werkt zonder ingewikkelde controle en kan worden aangestuurd met eenvoudige puls- en richtingsignalen. Het bewegende deel van de slede is gemaakt van zelfsmerend polyacetaal.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen