Microscan rondt overname af van Siemens Machine Vision

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Amerikaanse Microscan heeft de overname afgerond van Siemens‘ in Nashville gehuisveste Machine Vision-business. Microscan biedt oplossingen voor ID-tracking en -tracing, variërend van simpele streepjescodes tot complexe inspectie- en meetsystemen. Het bedrijf wil op de Vision-show begin november in Stuttgart de eerste gecombineerde producten tonen.

Met de overname voegen de Amerikanen ruim zestig patenten en tien productlijnen toe aan hun portfolio. Daaronder vallen de Visionscape-software en -machinevisiesystemen, de geïntegreerde Hawkeye-camera‘s en het I-Pak-inspectiesysteem voor de farmaceutische, voedselverwerkende en verpakkingsindustrieën. Ook krijgt Microscan de Nerlite-lijn voor precisieverlichting, waarmee beeldverwerking bij elk type oppervlak mogelijk wordt.

Microscan en Siemens hebben volgens de overeenkomst ook afgesproken om in de toekomst samen te gaan werken op het gebied van productontwikkeling. Een bedrag hebben ze niet bekendgemaakt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.