Microcentrum neemt Philips CTT over

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Mikrocentrum en het Centre for Technical Training (CTT) van Philips Research gaan de krachten bundelen. Beide hebben een intentieverklaring ondertekend die feitelijk tot een overname van het CTT zal leiden. Mikrocentrum (40 medewerkers) en CTT (18 medewerkers) kwamen in verkennende besprekingen tot de conclusie dat hun productpakketten elkaar goed aanvulden in opleidingen, advies, seminars en themadagen. In een persbericht zegt Microcentrum dat het de ambitie heeft om ’uit te groeien tot regisseur van de kennisdiffusie‘.

Mikrocentrum wil de industrie breed bedienen. De Eindhovense organisatie is traditioneel sterk in opleidingen en cursussen voor het midden- en kleinbedrijf. Met het CCT erbij krijgt het nu meer armslag naar grotere partijen in de hightechmarkt. In cursussen en opleidingen hebben beide organisaties samen een jaaromzet van 7,5 miljoen euro.

Mikrocentrum onderhoudt al jaren contact met Philips CTT. Het organiseert in opdracht van CTT al jaren cursussen. Na de zomer werden de eerste toenaderingen gezocht. Over enkele maanden verwacht directeur Geert Hellings de overname rond te hebben. Mikrocentrum is een stichting die bestaat uit een holding met twee werkmaatschappijen. Bij een werkmaatschappij krijgt CTT onderdak. Financiële voorwaarden brengt Mikrocentrum pas naar buiten als het proces is afgerond.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.