Meyer Burger ziet omkeer in PV-markt (update)

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De zonnecelmarkt vertoont tekenen van herstel, zegt Meyer Burger. Volgens de Zwitsere PV-machinefabrikant waren er in de eerste helft van dit jaar aanwijzigingen dat prijzen van cellen en modules zich stabiliseren nu er door de consolidatieslag flink wat productiecapaciteit is verdwenen. De vraag naar zonnecellen blijft evenwel robuust. ’Meyer Burger verwacht dat de marktdynamiek de balans tussen vraag en aanbod zich in de komende zes tot twaalf maanden herstelt‘, aldus het bedrijf in een persbericht. In het kielzog van de PV-markt zal vanzelfsprekend ook de PV-machinemarkt aantrekken.

Update: Ook de China Photovoltaic Industry Alliance verwacht dat de markt later dit jaar opleeft. In een statement zegt het samenwerkingsverband tussen industrie en overheid dat polysilicium- en zonnecelfabrieken stilgezette lijnen weer opstarten en er nieuwe capaciteit wordt geïnstalleerd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.