Meyer Burger draagt Eindhovense inkjetbusiness over aan Süss

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Meyer Burger heeft zijn inkjetprintbedrijf in Eindhoven verkocht aan Süss Microtec, dat hoofdkwartiert in München. Dit betekent dat tegen het einde van februari, wanneer de deal naar verwachting wordt gesloten, ongeveer dertig mensen een nieuwe werkgever zullen hebben. De overeengekomen aankoopprijs voor het bedrijf met een jaaromzet van zo’n 7,4 miljoen euro is ongeveer 4,6 miljoen euro in contanten.

Meyer Burger kreeg het Pixdro-inkjetplatform in handen toen het Roth & Rau kocht in 2011, dat op zijn beurt had verworven OTB in 2010. Als het Meyer Burger Technology and Product Center in Eindhoven richt het zich op de elektronica- en halfgeleiderindustrie, maar de Zwitsers willen zich uitsluitend richten op pv-technologie. Süss lijkt een goede match, aangezien het Duitse bedrijf een portfolio van procesoplossingen biedt voor de halfgeleiderindustrie en aanverwante markten.

‘Met deze desinvestering is een optimale oplossing voor alle partijen bereikt. Als onderdeel van Süss Microtec biedt de Pixdro-technologie goede vooruitzichten voor groei’, legt Hans Brändle, ceo van Meyer Burger, uit. ‘Deze transactie is een verdere stap in de focus van Meyer Burger op een strategische pv-onderneming met onze succesvolle Heterojunction- en Smartwire-technologieën, evenals op veelbelovende technologieën van de volgende generatie cellen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.