Mexicaanse concurrent koopt inboedel failliet Photovoltech

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Solartec heeft de productiemachines van de gesneuvelde zonnecelproducent Photovoltech overgenomen. Het Mexicaanse bedrijf betaalt 800 miljoen peso (ruim 47 miljoen euro) voor de inboedel. Solartec heeft geen plannen voor een Belgische dependance; de apparatuur wordt overgebracht naar een nieuwe fabriek in Mexico. Op dit moment koopt Solartec Chinese en Duitse zonnecellen in die het in Mexico verwerkt tot panelen. Door ook zelf zonnecellen te produceren, verwacht het bedrijf een besparing van 14 procent te kunnen halen.

Photovoltech moest afgelopen september de boeken sluiten. In juni kondigde de zonnecelmaker uit Tienen de sluiting al aan, na oplopende verliezen en weinig perspectief op verbetering. Het faillissement kostte 276 mensen hun baan bij de Imec-spin-off, waarvan Total en Suez elk de helft in handen hadden.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.