Metris levert CT-systemen aan universiteit Manchester

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De onlangs geopende Henry Moseley X-Ray Imaging Facility heeft de beschikking over een 225 kV XT H-CT-systeem en een 320 kV Micro-CT-systeem van het Leuvense Metris. Het onderzoekscentrum dat is verbonden aan de universiteit van Manchester beschikt sinds kort over een open R&D-afdeling waar wetenschappers hun studieobjecten kunnen bekijken met computertomografie (CT). De beschikbare instrumenten hebben een bereik van enkele millimeters tot een paar nanometer.

Voor het micrometergebied kozen de Britten voor een XT H-CT-systeem met een 225 kV rƶntgenbron van Metris. Volgens de Leuvense metrologiespecialist is het focuspunt van het apparaat kleiner dan van concurrerende oplossingen. Hierdoor haalt het een resolutie van ongeveer 3 micrometer.

Metrisā€˜ tweede systeem is iets krachtiger. De 320 kV bron maakt het geschikt voor grotere en vastere objecten zoals zware industriĆ«le constructies, stenen of bodemmonsters. De 2000 bij 2000 pixels Perkin Elmer-detector digitaliseert een gebied van 410 bij 410 millimeter in haarscherpe rƶntgenbeelden en 3D CT-afbeeldingen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.