Metris groeit meer dan 10 procent

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

In vergelijking met 2008 heeft Metris zijn omzet in het eerste kwartaal met meer dan 10 procent zien groeien. Exacte getallen maakt het Leuvense bedrijf niet bekend. Die volgen bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers in augustus. De metrologiespecialist zegt dat de stijging volgens plan is.

Noord-Amerika kon het beste rapport overleggen. De ’aanzienlijke groeicijfers‘ worden gedreven door ’de sterke verkoop van metrologieproducten voor grote meetvolumes in de minder recessiegevoelige luchtvaartindustrie‘, verklaart Metris. Europa presteerde naar verwachting, de rest van de wereld heeft een zwak kwartaal achter de rug.

Metris‘ crisismaatregelen beginnen hun vruchten af te werpen. ’De kostenbesparingsrondes die in 2008 en K1 2009 werden doorgevoerd, brachten de operationele liquide uitgaven voor 2009 weer op het niveau van 2007‘, klinkt het vanuit Leuven. ’De aangekondigde investeringsstop en de programma‘s ter optimalisatie van het werkkapitaal stellen Metris bovendien in staat om in 2009 een substantiële vrije kasstroom te genereren van 15 tot 20 procent van de omzet. Deze vrije kasstroom zullen we gebruiken om de nettoschuldpositie te verminderen.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.