Metris groeit bijna een derde autonoom

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Het Leuvense Metris boekte in de eerste zes maanden van dit jaar eenderde meer omzet dan dezelfde periode in 2006. Met de inkomsten uit het onlangs overgenomen Coord3 komt de omzetstijging op 40 procent. De omzet was 36 miljoen euro en de nettowinst 1,7 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog een ton verlies gemaakt. De groei is deels te danken aan forse investeringen in sales en marketing. De uitgaven hiervoor stegen met 54 procent in vergelijking met de eerste zes maanden van 2006.

Metris levert apparatuur voor het mechanisch aftasten van componenten. De omzet in deze markt groeide met 67 procent naar 13,9 miljoen euro. Ruim de helft van deze toename is te danken aan de overname van Coord3. De bedrijfstakken voor component- en massa-inspectie met lasers en het volgen van componenten in de fabriekshal lieten groeicijfers tussen de 40 en 50 procent zien. Bij Optische Inspectiemachines en Diensten groeide de omzet met respectievelijk 26 en 12 procent.

Metris presteerde vooral sterk op het Europese vasteland. De onderneming boekte hier 11,7 miljoen euro aan opbrengsten, een toename van 80 procent. In de VS lag de omzetgroei op 7 procent. In de rest van de wereld namen de leveringen met de helft toe.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.