Metris’ Focus-software versnelt inspectieproces

Leestijd: 2 minuten

Metris introduceert nieuwe versies van zijn softwaretools voor scan en inspectie. Met Focus Scan 5.1 en Inspection 9.1 zet Metris een nieuwe stap in het automatiseren en gebruiksvriendelijk maken van de meting aan driedimensionale voorwerpen. Focus Scan versnelt het scanproces, met Focus Inspection is nu de productie te virtualiseren.

Fabrikanten willen snel zien of de vorm van de producten die uit een fabricagelijn komen, voldoen aan het oorspronkelijke ontwerp. Het snel terugkoppelen van vorm naar het oorspronkelijke Cad-ontwerp is de kern van Metris‘ business. De hele inspectie begint met een laser- of CT-scan. Dat levert een puntenwolk op, een digitale kopie van het object. Zo‘n digitale kopie een computer direct vergelijken met het oorspronkelijke Cad-bestanf. De Focus-software richt zich op het efficiënt verzamelen van de 3D-inspectiegegevens en het automatiseren van de digitale workflow voor metrologie.

Metris levert apparatuur voor het off-line scannen van voorwerpen, maar ook voor geautomatiseerde controle tijdens of na het productieproces. Met gedetailleerde verificatie is het bijvoorbeeld mogelijk om na te gaan of matrijzen, gereedschappen en andere onderdelen nog wel aan hun eisen voldoen. Zo kunnen met Focus veranderingen als slijtage van verspanende gereedschappen opgespoord worden tijdens de fabricage.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen