Metris breidt verder uit met overname Virtek

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Metris uit Leuven heeft het Canadese Virtek Vision International overgenomen. Virtek ontwikkelt precisielasertechnologie, geïntegreerde meetsystemen en automatiseringsoplossingen voor de vliegtuigbouw. Eerder dit jaar nam Metris al de Italiaanse bedrijven Garda en Coord3 over. Metris wil bedrijven binnenhalen die de Leuvense producten integreren in het meetproces van de klant. Metris levert meetapparatuur aan grote bedrijven zoals Airbus en Boeing, die integratie niet zelf doen en uitbesteden. De Leuvenaren willen die service ook bieden. Virtek bouwt laserradars in meethallen om grote objecten zoals vleugels op te meten. Met een druk op de knop is het zo mogelijk om een vleugel te meten en te registeren.

Metris en Virtek werkten al samen aan de ontwikkeling van het Intelligent Global Pooling System (IGPS) en de laserradartechnologie van Metris. Het IGPS-systeem kan gelijktijdig de positie meten van verschillende objecten in grote werkvolumes en wordt vooral gebruikt in de luchtvaartindustrie. De laserradar voert contactloze kwaliteitscontrole uit over een afstand van zestig meter. Metris verwacht de implementatie van IGPS en de laserradar te versnellen met de overname van Virtek.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.