Metal Valley klaar voor de start

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Het masterplan Metal Valley is gereed, het college van Heusden heeft het stedenbouwkundig plan voor de locatie goedgekeurd en er lopen gesprekken met bedrijven die zich op industrieterrein Groenewoud in Drunen willen vestigen. Metal Valley staat in de startblokken. Afgelopen vrijdag klonk tijdens een symposium het startschot voor wat een belangrijk bedrijven- en kenniscluster voor metaal en engineering in Nederland moet worden.

Binnen Metal Valley staat de samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid centraal. Doel is ‚Äôde innovatiekracht van de Brabantse metaal- en machine-industrie te versterken om zo uiteindelijk de werkgelegenheid in de regio voor de toekomst te behouden en economisch groei te waarborgen‚Äė. De deelnemende partijen richten zich in eerste instantie op laagdrempelige initiatieven zoals het gebruik van elkaars faciliteiten op het gebied van onderzoek, test en analyse, en ketenintegratie. Voor de komende drie jaar verwacht Metal Valley een budget nodig te hebben van ongeveer drie miljoen euro. Ondernemers, onderwijs en overheid zullen zich gezamenlijk inspannen voor de financiering door inbreng van geld, tijd, kennis en middelen.

De deelnemers van het eerste uur zijn LDM, Sapa en Wärtsilä. Partners zijn onder meer Avans Hogeschool, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, de Brabants-Zeeuws Werkgeversverening en FME-CWM. Recentelijk hebben metaalbedrijf Van Beek Celsius en Gieterij Drunen zich aangesloten. Metal Valley houdt rekening met een flinke toename van het aantal deelnemers. Ook bedrijven die elders in het land gevestigd zijn, moeten de faciliteiten kunnen gebruiken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.