Metaalwarenfabriek verbetert kwaliteit met lasrobot

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Sinds januari ontlast lasrobotspecialist Robwelding de Metaalwarenfabriek Latenstein uit Tiel door wekelijks tweeduizend halters met een van zijn lasrobots te lassen. Voorheen laste Latenstein deze duizenden halters met de hand. ‘Op een lasrobot gaat het lassen niet alleen veel sneller, de laskwaliteit is ook constant. Bij het met de hand lassen van twee- tot drieduizend halters per week is het lastig om de kwaliteit constant te houden’, licht Robwelding-directeur Karel van Vlastuin toe. Ad Aanen, logistiek manager bij Latenstein, voegt toe: ‘Dankzij het robotlassen is ook onze productkwaliteit verbeterd. Wij hebben nu namelijk geen lasspatten meer.’

De halters die Latenstein produceert, zijn bestemd voor de ophanging van turboladers voor turbodieselmotoren. De Tielse onderneming is hoofdzakelijk actief in de automotive-industrie en biedt haar klanten een compleet traject aan voor de metaalwarenproductie, van ontwikkeling, prototype- en gereedschapsbouw tot serieproductie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.