Metaalprintmarkt herstelt, groei naar 18 miljard in 2032

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De Covid-pandemie heeft weliswaar aanzienlijke impact gehad op een van de belangrijke doelmarkt voor metaalprinters, de luchtvaart, maar de sector herstelt zich snel. Onderzoeksbureau Idtechex heeft het in zijn recente rapport ā€˜Metal additive manufacturing 2022-2032: technology and market outlookā€™ over kortetermijnverliezen. Met een jaarlijkse gemiddelde groei van 18,8 procent tot een grootte van 18,5 miljard dollar in 2032 kun je spreken van een dynamische en bloeiende markt.

De uitgebreide mogelijkheden – van het verminderen van de voorraad reserveonderdelen tot het maken van complexe productieonderdelen ā€“ maken een bredere acceptatie van metaal AM in veel belangrijke industrieĆ«n mogelijk. Binnen dit landschap heeft Idtechex verschillende trends geĆÆdentificeerd die van invloed zijn op de metaal-AM-markt.

Goedkopere printers

Printers voor gevestigde technologieĆ«n zoals laserpoederbedfusie of smelten met elektronenstralen kosten al snel 300 tot 500 duizend dollar, met veel systemen die zelfs meer dan 1 miljoen dollar moeten kosten. Die hoge investering maakt de drempel voor mkbā€™ers hoog. Verschillende bedrijven zoals Xact Metal en One Click Metal richten zich op het betaalbaarder maken van printers met prijskaartjes van minder dan 100 duizend dollar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.