Met de billen bloot

Twan Smetsers is directeur van Chematronics, een adviesbureau voor innovatieve mkb’ers.

Leestijd: 3 minuten

’We denken aan twintigduizend euro.‘ Een startende ondernemer dacht op start-upbootcamp HightechXL dat bedrag nodig te hebben om zijn droom waar te maken. Verrast door zijn antwoord vraag ik verder. Zijn innovatie is gebaseerd op een patent. Dat zal echter wereldwijd moeten worden aangevraagd en de kosten daarvan zijn al een factor hoger dan zijn eerste erg voorzichtige inschatting.

HightechXL is een acceleratorprogramma van grofweg zes maanden waarin starters worden blootgesteld aan ervaren mentoren en adviseurs. Daarbij krijgen de deelnemers een intensieve begeleiding en de mogelijkheid te pitchen om funding van angel investors en venture capitalists binnen te halen.

Het bijzondere van de huidige editie is de locatie High Tech Campus Eindhoven en de primaire focus op hightech. Eerdere start-upbootcamps richtten zich namelijk meer op app-ontwikkeling. De start-ups moeten in feite al een concreet prototype hebben gerealiseerd. ’Het moet zeer doen als je prototype op je voet valt‘, was het selectiecriterium dit jaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen