Mentor neemt hydrodynamicaspecialist Flomerics over

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Mentor Graphics neemt de Flomerics Group over. De Amerikaanse leverancier van ontwerpgereedschappen voor elektronica (EDA) telt 60 miljoen dollar neer voor het bedrijf uit het Engelse Hampton Court. Daarmee kaapt Mentor de specialist in simulatiegereedschappen voor koeling, ventilatie en vloeistofdynamica voor de neus weg van Autodesk. De leverancier van Cad-gereedschappen had een aandeel van 29 procent in Flomerics. Autodesk was even in de race voor een overname, maar trok zich al terug voordat Mentor zijn bod verhoogde van 47 miljoen naar 60 miljoen dollar.

Flomerics ontwikkelt simulatiesoftware voor stromingsmodellen. Daarbij focust het op de markten voor het koelen van elektronica, het verwarmen, ventileren en koelen van gebouwen en vloeistofdynamica. Thermisch ontwerp is steeds belangrijker bij het samenstellen van elektronische componenten, vandaar Mentors interesse.

De deal laat zien dat de werelden voor het ontwerpen van mechanica, elektronica en software steeds meer verstrengeld raken. Zo werpt Mentor zich sinds 2005 ook nadrukkelijker op de markt voor mechanisch ontwerp. Het levert onder meer de Systemvision-tools om virtuele proefmodellen van auto-onderdelen te maken. Designers kunnen er het elektrische, hydraulische, mechanische en thermische gedrag mee simuleren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.