Mentech en Sara werken samen aan emotie-intelligente robot

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De Brainport-bedrijven Mentech en Sara Robotics tekenen een strategische samenwerking om samen de langdurige zorg voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking blijvend te ondersteunen met innovatieve oplossingen. Een emotie-intelligente robot waarbij de data en AI gedreven platformen van Mentech en Sara worden gecombineerd, wordt de nieuwste innovatie voor persoonsgerichte zorg en ondersteuning.

De intensieve samenwerking richt zich voornamelijk op technologische doorontwikkeling van bestaande toepassingen (Robot Sara en Hume), die ook gecombineerd in de markt worden gezet. Hiermee vertrouwen beide partijen erop een aanvullende oplossing te kunnen bieden voor de hoge werkdruk, de stijgende tekorten aan zorgpersoneel en het beheersbaar houden van de zorgkosten.

‘Zorgen doen we samen, dat is al vanaf de allereerste dag ons motto. Met Mentech kan Sara verder groeien en een nog completere oplossing bieden in de zorg. Met een integratie van beide platformen kunnen we het autonome karakter van Sara verstevigen en gaan we gezamenlijk een nog groter verschil maken voor cliënten en zorgmedewerkers’, aldus Sara-directeur Maartje Claassen, die eraan toevoegt dat de regie van de ontwikkeling van Sara en het intellectueel eigendom bij Sara zal blijven liggen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen