Megaorder voor VDL: 275 bussen voor Arriva Nederland

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Ov-bedrijf Arriva Nederland heeft een contract met VDL Bus & Coach getekend voor de levering van 275 bussen voor de regio‘s Noord en Zuidwest Friesland, Schiermonnikoog en Zuid-Holland Noord. De order bestaat uit 244 Citea‘s LLE, een Citea XLE en dertig Ambassadors ALE 106. Een servicecontract is ook onderdeel van de overeenkomst. Vanaf 9 december wil Arriva met de bussen de weg op.

’Een mooie bijkomstigheid is dat een groot gedeelte van de bussen die bestemd zijn voor Friesland, ook in Friesland – namelijk in Heerenveen – wordt geproduceerd. Deze order is dan ook een boost voor de regionale werkgelegenheid‘, aldus Willem van der Leegte, algemeen directeur van VDL Bus & Coach. ’VDL werkt al jaren samen met Arriva. Denk aan de order van Arriva Zweden voor 77 Citea‘s afgelopen april en – in samenwerking met Arriva Nederland – de ombouwopdracht van 85 gelede bussen die VDL in Sneek voor Arriva uitvoert.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.