Megaorder voor VDL: 228 Citea’s voor Arriva Nederland

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Openbaarvervoerbedrijf Arriva Nederland heeft een contract met VDL Bus & Coach getekend voor de levering van 228 VDL Citea-bussen. Deze worden ingezet binnen de concessies Limburg (166 bussen) en Zuidoost-Friesland en de Waddeneilanden (62 bussen). Van de 228 voertuigen zijn dertig voertuigen elektrisch.

Theo Toussaint, hoofddirectie VDL Groep: ‘Wij zijn bijzonder trots om wederom zoveel bussen te mogen leveren aan Arriva Nederland. Een mooie bijkomstigheid deze keer is dat het overgrote deel van de bussen in Friesland gebouwd wordt. De fabriek in Roeselare produceert ook een aantal voertuigen. Daarnaast zijn we zeer verheugd met het feit dat Arriva Nederland voor de Waddeneilanden en voor de stadsdiensten in Maastricht en Venlo heeft gekozen voor de elektrische varianten van de Citea SLF, Citea SLFA en Citea LLE. De samenwerking met Arriva wordt nog verder uitgebreid, doordat we het onderhoud voor de bussen in Limburg en de elektrische Citea’s op de Waddeneilanden gaan verzorgen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.