Meetsysteem HBM voor productieomgevingen en industriële testbanken

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Hottinger Baldwin Messtechnik heeft onder de naam PMX een nieuwe oplossing voor de verschillende meetbehoeften in productie- en testomgevingen geïntroduceerd. Het PMX-meetversterkerplatform is een schaalbaar en modulair opgebouwd systeem dat de gebruiker voorziet van alle functionaliteit die hij voor de uitvoering van meettaken, de monitoring en aansturing van productieprocessen nodig heeft. Het PMX-systeem kan dankzij ondersteuning van realtime Ethernet-protocollen als Ethercat en Profinet naadloos in moderne automatiseringssystemen worden geïntegreerd, vertelt de fabrikant.

Het data-acquisitiesysteem kan signalen met 19,2 kHz per kanaal samplen, ze intern verwerken en de resultaten realtime doorgeven. Dat betekent dat gemiddelde waarden of limietwaarden kunnen worden bepaald, waardoor de gebruiker processen als fitting of pressing in een productielijn kan monitoren. Ook een effectieve monitoring van machines of fabrieken is met het systeem mogelijk. PMX is een robuust en modulair systeem. Het kan eenvoudig worden uitgebreid en aangepast bij veranderingen in de processen of de lay-out van de fabriek. Gebruikers hebben zo kortere set-up- en servicetijden en meer rendement van hun investering op de langere termijn, legt HBM uit.

Het PMX-systeem bestaat uit een basiseenheid die plaats biedt aan vijf plug-inkaarten. De eerste kaart die wordt ingeplugd, kan een communicatiekaart zijn voor een industrieel Ethernet-protocol als Ethercat of Profinet. De vier andere slots kunnen dan worden gebruikt voor data-acquisitiemodules met elk vier kanalen voor bijvoorbeeld rekstroken, analoge standaardsignalen en voor digitale in- en uitgangen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen