Meeste wtb-studenten TUE op gewenste afstudeerplek

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De meeste TUE-masterstudenten bij werktuigbouwkunde kunnen tot nu toe afstuderen bij de onderzoeksgroep van hun voorkeur. Dat schrijft universiteitskrant Cursor. Sommigen moeten genoegen nemen met hun tweede of derde keus. Een enkeling heeft helemaal een andere keuze moeten maken.

Sinds dit collegejaar zijn de masterstudenten op de TU Eindhoven niet meer vrij in de keus van hun afstudeerbegeleider. De grote toestroom naar de vakgroepen Control Systems Technology (van Maarten Steinbuch) en Dynamics & Control (van Henk Nijmeijer) zorgde voor een scheve verdeling en overvolle afdelingen. Bij de Allocation Advisory Committee kunnen alle afstudeerders nu hun top drie kenbaar maken. Het merendeel kon worden geplaatst bij hun eerste, tweede of derde keuze.

‘Het is belangrijk dat de onderzoeksgroepen zich beter profileren. We moeten aan studenten beter duidelijk maken wat ze kunnen verwachten’, zegt opleidingsdirecteur Camilo Rindt in Cursor. Commissievoorzitter Patrick Anderson vult aan: ‘Als we met studenten in gesprek gaan, blijkt vaak dat ze voor een bepaald onderwerp ook elders terecht kunnen, maar dat ze dat niet wisten. Er zit overlap tussen de verschillende onderzoeksgroepen en docenten wisselen nog wel eens van vakgroep.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.