Meer winst en meer orders voor Atlas Copco

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Atlas Copco heeft het afgelopen eerste kwartaal meer winst geboekt bij minder inkomsten. Onder de streep hield het Zweedse conglomeraat 1,9 miljard kronen over (ongeveer 193 miljoen euro), 35 procent meer dan in dezelfde periode van 2009. De omzet daalde jaar op jaar met 8 procent naar 15,3 miljard kronen (1,6 miljard euro). Het orderboek groeide echter met 20 procent naar 17,3 miljard kronen (1,8 miljard euro) door een stijgende vraag in alle regio‘s en in de meeste sectoren.

’We zien een duidelijk herstel in bestellingen, zowel sequentieel als in vergelijking met het lage niveau van twaalf maanden geleden‘, aldus Ronnie Leten, de Belgische CEO van ‘s werelds grootste compressorenfabrikant. ’Al onze businessdomeinen noteerden een dubbelcijferige groei in orders. De opleving is het duidelijkst in de mijnbouw, maar ook in de bouw en de industrie steeg de vraag. De marktontwikkelingen zijn bemoedigend in Noord-Amerika en bijzonder goed in India, China en Brazilië; Europa blijft zwak.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.