Meer vacatures, meer samenwerken

Eddy Allefs
Leestijd: 3 minuten

Al jarenlang meldt de Nederlandse industrie dat het aantal technische vacatures stijgt. Het UWV rapporteert een stijging van veertigduizend openstaande arbeidsplaatsen begin 2016 naar zeventigduizend eind 2018. Het betreft alle technische opleidingsniveaus. De gebruikelijke aanpak van jonge mensen voor techniek interesseren, flink werven en vervolgens behouden levert zo te zien niet snel genoeg resultaat.

Dat tekort heeft tot gevolg dat ontwerp- en productiewerkzaamheden later starten, langer duren of helemaal niet meer plaatsvinden. Omdat we een acuut probleem hebben, zijn er grofweg drie opties. De arbeidsproductiviteit van de werkenden vergroten, nagaan of we het uiterste hebben gedaan om zo veel mogelijk van de niet-werkenden in de industrie aan de slag te krijgen (het UWV meldt dat er eind 2017 64 duizend werklozen waren met een technische achtergrond) en meer gebruikmaken van buitenlandse technici.

Wat betreft arbeidsproductiviteit zie ik de grootste winst in betere begeleiding van medewerkers in hun loopbaan. Er wordt nog veel gewerkt met standaard loopbaanpaden. Pas na meerdere dienstjaren ben je senior en kom je in aanmerking voor dito werk. Maar wellicht ben je voordien al deels als senior inzetbaar. Elke medewerker ontwikkelt zich immers in zijn eigen tempo, niemand is standaard. Door meer expliciet te maken hoe ver een medewerker al is, en wat diens ambities zijn, en dit met elkaar te delen (via een persoonlijk ontwikkelplan), ontstaan mogelijkheden om vacatures te vervullen die je anders niet zou zien. Zo heb ik ooit eens in een mechatronisch project waar een vacature bestond alle Matlab- en softwaredeeltaken bij de mechatronici weggehaald en aan een nieuw teamlid gegeven. Die had een softwareachtergrond maar ook ‘mechatronische affiniteit’, plus de wil om die affiniteit om te zetten in kennis en ervaring. Bemanningsprobleem opgelost en de softwaremedewerker kreeg een mooie loopbaankans richting mechatronica-integrator.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.