Meer omzet, minder winst voor ICT

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

De eerste helft van dit jaar heeft ICT Automatisering 32,4 miljoen euro omgezet. Dat is zeven procent meer dan in dezelfde periode van 2013. De dienstverlener verklaart deze stijging onder meer uit een toename in licentieverkopen voortvloeiend uit het partnerschap met de Amerikaanse specialist in expertsystemen Logicnets. Daarnaast waren er meer gewerkte uren in Nederland door een groter aantal directe werknemers. De nettowinst daalde daarentegen met een kwart naar 928 duizend euro, voornamelijk door een eenmalig lagere belastingafdracht in de eerste helft van 2013.

‘We hebben extra stappen gezet om onze zaakjes op orde te krijgen, waarvan de verkoop van onze Duitse activiteiten de belangrijkste is’, aldus ICT-CEO Jos Blejie. ‘We zijn er wel in geslaagd om autonoom te groeien in Nederland en om de winstgevendheid op peil te houden. Het strategische belang dat we willen nemen in Logicnets biedt mooie commerciële kansen in West-Europa.’ Volgens de intentieverklaring die beide partijen onlangs hebben getekend, gaat ICT in deze contreien de distributie en implementatie verzorgen voor het Amerikaanse bedrijf en neemt het voor twee à drie miljoen een aandeel van twintig procent, zodat het grip heeft op toekomstige softwareontwikkelingen.

De verticals Machine & Systems, Healthcare en Energy lieten de verwachte positieve resultaten zien. Industrial Automation en Logistics plusten wel, maar minder dan waarop ICT had gerekend, door een lagere vraag. De Nederlandse Automotive-tak presteerde eveneens goed, in het bijzonder in het eerste kwartaal van dit jaar. Een aantrekkende trainingsmarkt zorgde voor betere resultaten bij Improve Quality Services. Intraffic, de joint venture met Movares, bleef achter bij de verwachtingen als gevolg van uitgestelde opdrachten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.