Medtech-automatiseerder Xyall trekt 6 miljoen investering aan

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Xyall, de Eindhovense innovator in moleculaire pathologie, heeft een serie B-investering van zes miljoen euro aangetrokken om de commercialisering van zijn Tissector High Throughput- en Tissector Table Top-systemen te versnellen. De financiering komt van een consortium onder leiding van Health Investment Partners (HIP). Ook de bestaande kapitaalschieters Sioux Technologies, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij en enkele particuliere investeerders doen een duit in het zakje.

De technologie van Xyall stelt moleculaire pathologielaboratoria in staat om hun workflow voor tumorweefseldissectie volledig te automatiseren. Zijn eerste oplossing, het Tissector High Throughput-systeem, gericht op grote moleculaire laboratoria, werd gelanceerd in 2021. Xyall heeft al verschillende high-throughput systemen verkocht aan grote, commerciële laboratoria in de Verenigde Staten, waarvan de eerste afgelopen maart volledig operationeel werd.

Later dit jaar lanceert Xyall zijn compacte Tissector Table Top-systeem voor moleculaire pathologielaboratoria in ziekenhuizen. Dit zal in november van dit jaar worden onthuld tijdens de Annual Molecular Pathology-meeting in Phoenix, VS, waarbij laboratoria over de hele wereld al interesse tonen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.