Medeontwikkelaars Eindhovense zonnegezinsauto starten eigen bedrijf

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Een aantal oud-leden van Solar Team Eindhoven (STE) heeft een eigen bedrijf opgericht. Met Atlas Technologies willen ze een commercieel vervolg geven aan de Stella en Stella Lux, de twee zonnegezinsauto’s die ze met het team hebben gebouwd. ‘In Nederland levert Stella zo’n zestigduizend kilometer per jaar op aan energie uit de zon’, verklaart Lex Hoefsloot, medeoprichter van Atlas en STE, tegenover E52. ‘Wetende dat vrijwel niemand zo veel rijdt, zouden we dus best een wat luxere of zwaardere variant van die auto kunnen maken.’

Dit zijn echter slechts eerste gedachten, benadrukt Hoefsloot; het kan met Atlas nog alle kanten op. De missie van het bedrijf is om de wereld aan een zonnewagen te helpen en op dit moment onderzoekt het wat de beste en snelste manier is om dat doel te bereiken: door zelf de hele auto te bouwen of alleen onderdelen daarvoor te maken, zoals (gekromde) zonnepanelen. De komende maanden willen Hoefsloot en de zijnen hun richting echt bepalen.

De huidige leden van STE bereiden zich ondertussen voor op de aanstaande World Solar Challenge in Australië. In oktober willen ze met een derde zonnewagen deelnemen in de Cruiser-klasse van deze race, de gezinsautocategorie die ze de vorige twee edities hebben gewonnen (in 2013 met de Stella, in 2015 met de Stella Lux). Op weg daarnaartoe zijn ze een crowdfundingactie gestart om 180 duizend euro op te halen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.