Mecanica uit Herstal failliet

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Afgelopen maandag heeft de handelsrechtbank van Luik het faillissement voor mechatronicaspecialist Mecanica uit Herstal uitgesproken. Vijftig banen staan op de tocht. Dat meldt de Franstalige krant La Meuse. De curator is op zoek naar een partij die is geïnteresseerd in een overname. Mecanica was al sinds september onder gerechtelijk akkoord geplaatst omdat het in financiële nood verkeerde. Het bedrijf zag zich geconfronteerd met een forse terugval in de bestellingen van wapenfabrikant FN Herstal, verreweg zijn grootste klant.

Mecanica ontstond begin jaren negentig na het faillissement van SA Lachaussee, dat wapenonderdelen maakte. Een aantal medewerkers maakte een doorstart als Mecanica. Het bedrijf versterkte zich met enkele arbeidskrachten uit FN‘s werkplaats voor mechanische bewerking. De geavanceerde machinewerktuigen en persen die het levert, komen vooral terecht bij wapenproducenten, maar ook andere sectoren kunnen aankloppen bij het ingenieursbureau.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.